Χανιά: Ένα χειμωνιάτικο τοπίο από την Πλάκα έως την Αλμυρίδα

by Mr. Evans
Πλάκα-Αλμυρίδα- Mr.Evans

Είναι λογικό κάθε καλοκαιρινός προορισμός τον χειμώνα να πέφτει σε χειμερία νάρκη, δεν συμβαίνει το ίδιο με την φύση όμως.

Βρισκόμαστε στην όμορφη Κρήτη όπου μετακινηθήκαμε οδικώς από την πόλη του Ρεθύμνου (μέσω εθνικής οδού) για τα Χανιά και συγκεκριμένα για την Πλάκα. Είναι ένα από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά χωριά στη Δυτική Κρήτη, στην περιοχή του Αποκόρωνα.
Βρίσκεται 23 χλμ. από τα Χανιά, και ανήκει στο Δήμο Βάμου μαζί με τα γειτονικά χωριά Αλμυρίδα και Καλύβες.

Μπορεί η συννεφιά και το φως της ημέρας να μην βοηθά πάντοτε την διαδρομή όπως θα θέλαμε, δεν παύει όμως να μας συγκινεί η φύση με τα χρώματα της.

Σε αυτό το άρθρο δεν έχω να σας πω πολλά για τους τόπους, που να πάτε, τι να φάτε, τι να δείτε και αυτό γιατί ο κάθε καλοκαιρινός προορισμός, τον χειμώνα κατεβάζει ρολά, ανάβει τζάκια και σόμπες και ερημώνει. Όχι πάντοτε με την κακή έννοια, γιατί όλα έχουν την ομορφιά τους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και προσφέρουμε κάθε φορά, είναι φωτογραφικό υλικό για να πάρετε μια ιδέα.

Για να φτάσεις στην Πλάκα όμως, θα πρέπει να περάσεις από την Αλμυρίδα, ένα παραθαλάσσιο μέρος που βρίσκεται 22 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων της Κρήτης. Σίγουρα τους θερινούς μήνες θα βρεις πολλά τουριστικά μαγαζιά για να απολαύσεις το ποτό αλλά και το φαγητό σου και αυτό σίγουρα μας το μαρτυρούν, τα σημάδια που μένουν πίσω.

Να σε ενημερώσω πως υπάρχουν αρκετά συγκροτήματα κατοικιών όπου και μένουν μόνιμα Ολλανδοί, Σκανδιναβοί, Άγγλοι κ.α.

Πλάκα-Αλμυρίδα- Mr.Evans

Και επειδή ήμαστε ανάποδοι άνθρωποι και κάστορες, αφού φτάσαμε στην Πλάκα, κατεβήκαμε με τα πόδια στην παραλία της Αλμυρίδας, απόσταση κοντά μιας ώρας, κάτι που δεν είχαμε υπολογίσει, ειδικά την επιστροφή με την μεγάλη ανηφόρα.
Η θέα και η φύση όμως μας αποζημίωσε.

Να ξέρεις πως το περπάτημα κάνει καλό, βοηθάει στην καρδιά και στην σκέψη. Μην φοβηθείς να διανύσεις αποστάσεις με αυτόν τον τρόπο και ίσως να δεις κάτι που δεν θα έβλεπες υπό άλλες συνθήκες.

 

Πάντα υπάρχει μια selfie του μικρού Mr. Evans, σαν γνήσιος ταξιδιώτης!

Υ.Γ. Καλό θα είναι για την δρομολόγηση σου να βάλεις gps και να μην πας τυφλοσούρτη, ειδικά αν δεν είσαι απο την περιοχή και αυτό γιατί μπορεί να χαθείς στα χωριά, στα στενά και στην χειρότερη να βρεθείς σε άλλο μέρος.

Καλό ταξίδι και να απολαμβάνετε πάντοτε τη διαδρομή και τον προορισμό σας, με παρέα ή χωρίς.

 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy