Ο Mr. Evans προτείνει βόλτα στην Αθήνα και Έψα στο Αρτιζάν

Μπορώ να πω πως το τελευταίο διάστημα έχω βρει ένα νέο χόμπι, κυρίως για τα Σαββατοκύριακα. Αρματώνομαι με φωτογραφική και laptop και παίρνω τους δρόμους της Αθήνας ψάχνοντας για όμορφες γωνίες που προσφέρουν έμπνευση για γράψιμο.

Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, αφού έκανα όλες τις δουλειές του σπιτιού (λέμε τώρα) σαν καλός νοικοκύρης (ξαναλέμε τώρα), κατευθύνθηκα προς το κέντρο της Αθήνας. Το πάρκινγκ ήξερα εξαρχής ότι θα ήταν ζόρικο, ωστόσο, στάθηκα τυχερός και πάρκαρα στη Νίκης, στο Σύνταγμα.

DSC00230

Τριγυρίζοντας, έφτασα εκεί πιο κάτω στην οδό Λέκκα και αριθμό 12 για να πέσω πάνω στο Αρτιζάν και σε μια όμορφη γειτονιά. Τονίζω τη γειτονιά γιατί μέσα σε ένα τόσο δα στενάκι, βρήκα ένα μικρόκοσμο όπου όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Λίγοι και καλοί, παρήγαγαν μια ωραία βαβούρα συζητώντας για ποδόσφαιρο, πολιτικά και οτιδήποτε βάλει ο νους σας.

Μιας και η μέρα ήταν ηλιόλουστη, έκατσα σε ένα από τα τραπεζάκια έξω από το καφέ. Νομίζω, πως από την κορφή ως τα νύχια, αυτό το μαγαζί ταιριάζει στην αισθητική μου. Η ευγενική σερβιτόρα μου έφερε ένα πουγκί με τον κατάλογο. Μέσα του πολλές κάρτες, σαν τραπουλόχαρτα, είχαν όλες τις απολαυστικές επιλογές που προσφέρει το κατάστημα, εκτός από τα γλυκά ημέρας, για τα οποία πρέπει να ρωτήσετε.

Μεσημέρι ήταν και ήθελα κάτι ελαφρύ και δροσιστικό, οπότε είπα να ‘χτυπήσω’ μια γκαζόζα Έψα που είχα και καιρό.

DSC00222

Μέσα του πολλές κάρτες, σαν τραπουλόχαρτα, είχαν όλες τις απολαυστικές επιλογές που προσφέρει το κατάστημα…

Πέρασα περίπου 2 ώρες εκεί, γράφοντας, χαζεύοντας και φυσικά κάνοντας βόλτες στο μέσα χώρο του μαγαζιού. Απλή, καλλιτεχνική, vintage με μοντέρνες πινελιές διακόσμηση και μια ατμόσφαιρα διεγερτική για τις αισθήσεις. Εκτός από τα γλυκά ημέρας, θα βρείτε και πολλές επιλογές για φαγητό όπως επίσης και επιλογές για χορτοφάγους.

Απολαύστε τη βόλτα σας στο κέντρο της Αθήνας και πάρτε μια γεύση από γειτονιά, λιχουδιές και μοναδική ατμόσφαιρα!

Πληροφορίες: Αρτιζάν, Λέκκα 12, Αθήνα, 210 323 7339
Ανοιχτό Δευτέρα – Πέμπτη: 9:00 πμ – 1:00 πμ | Παρασκευή – Σάββατο: 9:00 πμ – 2:00 πμ

 

Raphael

Raphael

The world is too big and life is too short to spend it all in one place :)