Ο Mr. Evans ζωγράφισε το δικό του κεραμικό στο Γη Art

by Mr. Evans
yi art-mr.evans

Σε μια γωνιά της Αθήνας κυριολεκτικά και συγκεκριμένα στην περιοχή των Πετραλώνων, βρήκαμε ένα αγαπημένο μέρος που μπορείς όχι μόνο να βρεις το δώρο που θέλεις αλλά και να βάλεις κυριολεκτικά μια πινελιά από εσένα. Το Γη Art (Yi art) γεννήθηκε λίγο πριν να κλείσει το 2019, από την εξαιρετική Ιωάννα Παπουλή και την Πηνελόπη Τρίπατζη.

Ο χώρος δημιουργήθηκε για να παρουσιάζονται διάφορα κεραμικά σκεύη που φτιάχνει η Ιωάννα και στην συνέχεια για να βρίσκεις εσύ το ιδιαίτερο δώρο που θέλεις να χαρίσεις. Τα σχέδια όλα μοναδικά και αν θελήσεις παραγγελία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της.

Θα βρεις κούπες, μπολ, ποτήρι μπίρας, πιάτα, διακοσμητικά, κουμπαράδες έως και σκουλαρίκια.

yi art-mr.evans

Τι το κάνει ξεχωριστό;

Μέσα από αυτό, μπορείς να επιλέξεις το αντικείμενο που υπάρχει ήδη έτοιμο και να το ζωγραφίσεις εσύ! Τέλειο; (Να ξέρεις πως είναι ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα που κάνει κάτι τέτοιο).
Αυτό σημαίνει πως κάποια δώρα γίνονται όντως προσωπικά και εμείς το λατρεύουμε αυτό.

Επιλέξαμε ένα μπολ για το πρωινό μας (που θα κληρωθεί σαν δώρο στο κοινό) και με αρκετή υπομονή καθίσαμε να το σχεδιάσουμε (πάνε χρόνια που πιάσαμε μολύβι για να βγάλουμε σχέδιο). Δεν είναι κάτι εύκολο, είναι όμως τόσο παραγωγικό που σε ηρεμεί. Βάλαμε τη ποδιά μας, πιάσαμε μολύβι (εμάς μας βοήθησε να κάνουμε ένα προσχέδιο πρώτα σε χαρτί) και τα χρώματα που θα χρησιμοποιούσαμε. Φάγαμε κουλουράκια που μας κέρασαν, ήπιαμε το τσαϊ μας και ακούσαμε μουσικούλα (τύχαμε σε αγαπημένους Queen) και αφεθήκαμε για κανα 2ωρο.

Τα κορίτσια θα σου εξηγήσουν την διαδικασία, τα χρώματα, ακόμα και τον χρόνο ψησίματος που χρειάζονται πριν το παραλάβεις.

yi art-mr.evansyi art-mr.evansyi art-mr.evansyi art-mr.evansyi art-mr.evansyi art-mr.evans

Όλα τα αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά, να πλυθούν ακόμα και να μπουν σε φούρνο μικροκυμάτων.

Περισσότερα λόγια από τους ίδιους:

“Δημιούργησε το δικό σου κεραμικό!

Τι πιο όμορφο δώρο για τα Χριστούγεννα ή Πάσχα, για κάποια ειδική περίσταση όπως στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα  γενέθλια του αγαπημένου σου προσώπου ή απλά ένα δώρο από εσένα, έτσι χωρίς ιδιαίτερη περίσταση.

Μία ειδική αφιέρωση ή τα αγαπημένα του /της χρώματα, σε σχέδιο μοναδικό, δικό σου! Ή, γιατί όχι, να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου!

Μπορείς να ζωγραφίσεις ένα δικό σου κεραμικό αντικείμενο, με κάποια καθοδήγηση. Ή μπορείς να φτιάξεις ένα κεραμικό από την αρχή, με τα σύντομα σεμινάρια που διοργανώνονται.

Έρχεσαι στο εργαστήριο, μόνος σου ή με φίλους, διαλέγεις ένα από τα κεραμικά που έχουμε ήδη ετοιμάσει στο πρώτο στάδιο, και το ζωγραφίζεις με τα χρώματα που υπάρχουν. 

Ύστερα εμείς το παίρνουμε, το “γυαλώνουμε”, δηλαδή του περνάμε το κατάλληλο υλικό για να γίνει λείο και κατάλληλο για χρήση, και το ψήνουμε στο καμίνι μας στους 1100ø C!

Μετά από μερικές ημέρες το παραλαμβάνεις, είτε από τον χώρο μας είτε ταχυδρομικώς, και… έτοιμο!

Μπορείς επιτέλους να πιεις τον καφέ σου στην νέα σου κούπα! ή να φας το πρωινό σου στο ολόδικό σου κεραμικό!”

Επισκέψου την σελίδα του ΓΗ Art και δες το πρόγραμμα που έχει, έτσι ώστε να κλείσεις ραντεβού για την επίσκεψη σου, στην περίπτωση που θες να ζωγραφίσεις.

Να σε ενημερώσουμε τέλος, πως πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και μαθήματα κεραμικής (αν θες να καλμάρεις τα νεύρα σου και να βρεις μια ηρεμία, μια ισορροπία) στο χώρο, οπότε μείνε συντονισμένος.

Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν και διάφορα άλλα εργαστήρια στον ίδιο χώρο, όπως μαθήματα φωτογραφίας, ……

Λίγα μόλις λεπτά από τον σταθμό του ηλεκτρικού και μία ανάσα από την Πειραιώς, ο χώρος του ΓΗ Art σας περιμένει να χαλαρώσετε δημιουργικά!

Στον ίδιο χώρο θα βρείτε της δημιουργίες ΓΗ, κεραμικά από την Ιωάννα Παπουλή.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy